Tanulás és munka Svájcban, egyetemi képzések fizetett szakmai gyakorlattal, au pair és nanny-házvezetőnő állások

Tanulás és fizetett szakmai gyakorlatok

Szeretnél Svájc egyik legelitebb vendéglátó iskoláján diplomát szerezni úgy, hogy a tandíjad nagyrészét garantáltan visszakeresheted 5 csillagos környezetben dolgozva? Van már szakmai tapasztalatod, de szeretnél feljebb-tovább lépni?

Cégünk a luzerni  Business and Hotel Management School partnereként kínál továbbtanulási lehetőséget Business & Hotel Management, illetve Culinary Management szakirányba.

B.H.M.S az Aberdeen-i Robert Gordon University és a City University of Seattle akkreditációjával rendelkezik, a “Culinary Art” képzést az American Culinary Federation Education Foundation felügyeli.

Várjuk mindazon szakemberek/szakácsok jelentkezését, akik szeretnének a szállodaiparban/gasztronómiában komoly pozícióba eljutni egy nemzetközileg elismert diploma segítségével. A szakmai gyakorlat minden esetben nívós munkahelyeken, szállodákban történik. 

Egyetemi alapképzések esetében alapfeltétel a középfokú végzettség, posztgraduális képzés esetén bármilyen felsőfokú diploma, illetve legalább társalgási szintű angol nyelvtudás (IELTS 5.0).

Az alábbiakban kattints az ikonokra a további részletekért a képzéseket illetően, illetve jelentkezz bátran, hogy egy közös konzultáció során átbeszéljük a tandíjakat, illetve az igénybe vehető kedvezményeket, ösztöndíj lehetőségeket!

Business Management képzések

A Business Management programok a B.H.M.S.-nél alapvető vezetési készségeket biztosítanak, amelyek gyakorlatilag minden karrier területén alkalmazhatók. A B.H.M.S. menedzsment programjai fel van szerelve egy olyan akadémiai képesítéssel és készségekkel, amelyek vonzóak a potenciális munkáltatók számára a globális üzleti szektorok széles körében olyan területeken, mint például a nemzetközi értékesítés és marketing, a pénzügyek és az ellenőrzés, a banki, az emberi erőforrások, a műveletek vezetése, az ellátási lánc menedzsmentje és az adminisztratív pozíciókban a kormányzati és civil szférában egyaránt.

Hospitality Management képzések

A Hospitality Management programok a B.H.M.S.-nél kifejezetten fiatal felnőttek és szakemberek számára készültek, akik szeretnének karriert építeni a szálloda és vendéglátóiparban, és/vagy turisztikai vezetői karrierre vágynak.

Culinary Arts

A Culinary Arts programok a B.H.M.S.-nél kombinálja a kulináris műveletek gyakorlati megközelítését a fejlettebb technikákkal és a kreativitással. A program kiemelt témái közé tartozik a klasszikus európai főzési módszerek, a főzési technikák, az alapanyagok és a szószok, mint alapkő, mielőtt ezeket a készségeket nemzetközi és kortárs menükkel dolgozó éttermi környezetben gyakorolnák.
B.H.M.S. székhelye Luzernban található – Svájc szívében. Két szomszédos ország – Franciaország és Olaszország – mindkettő hihetetlen főzési hagyományokkal rendelkezik. A tanulmányok során ezeket a kulináris hagyományokat és készségeket közelebb hozzák egymáshoz, hogy egyedülálló és inspiráló tanulmányi élményt teremtsenek.

Au pair és nanny/házvezetőnő munkák

Au Pair

Au Pair munka Svájcban

Az au pair-ek olyan fiatalok, akik azért mennek külföldre egy fogadó családhoz, hogy nyelvet tanuljanak, tapasztalatokat szerezzenek és általános tudásszintjüket elmélyítsék a kulturális csere keretében. Ellátás és szállás, valamint zsebpénz fejében az Au Pair-ek a fogadó család háztartásában dolgoznak.

Családjaink általában részmunkaidőben dolgoznak, és olyan embert keresnek, aki segíteni tud nekik gyermekfelügyeletben és a könnyű háztartási munkák elvégzésében a mindennapi életük megkönnyítéséhez.

Néhány családunk teljes munkaidőben dolgozik, a gyerekek óvodába vagy iskolába járnak, és a családoknak támogatásra van szükségük reggel/délután/este.

Svájcban egyértelmű iránymutatások vannak, amelyeket minden fogadó családnak be kell tartania. Itt találhatóak a legfontosabb pontok áttekintése:

 • Azoknak a családoknak, akik harmadik országból (EU-n kívül) szeretnének au pair-t felvenni, külön engedéllyel tehetik csak
 • Harmadik országokból származó au pair-ek 18-25 éves lehetnek, az EU / EFTA-országokból érkezők pedig 18-30
 • Harmadik országokból származó au pair-ek legfeljebb egy évig dolgozhatnak Svájcban au pair-ként, az EU / EFTA-országokból származó au pair-ek legfeljebb 2 évig
 • Az Au Pair fizetése az adott svájci kanton irányelvein alapul, 500–800 CHF/hó
 • Az au pair és a fogadó család nem lehet azonos nemzetiségű, ugyanazon anyanyelvű és / vagy rokon
 • A fogadó családnak németül, franciául vagy olaszul kell beszélnie, attól a kantontól függően, amelyben a fogadó család él
 • Az au pair nem dolgozhat hetente csak legfeljebb 30 órát, ebből a fogadó szülők közül az anyának vagy az apának gondozóként jelen kell lennie otthon legalább az órák 50% -ában (15 órát)
 • Az au pair elsősorban a gyermekgondozásban és a könnyű házimunkákban segít
 • Az au pair-ek vagy 5 napig dolgoznak 6 órán keresztül, vagy 6 napig 5 órán át
 • A fogadó család törvényesen köteles kezelni a társadalombiztosítási járulékokat (AHV / IV / EO / ALV), forrásadót, UVG biztosítást, valamint minden BVG és KTG biztosítást stb., és ezt a havi fizetési papíron helyesen levezetni
 • Az ellátás és a szállás törvény szerint havonta 990 CHF plusz a fizetés
 • Házigazdaként havi szabadságot kell fizetnie az au pair-nek, ha szabadságon vannak, vagy szabadnapjaikban nem esznek otthon, az AHV tarifák itt érvényesek

Nanny/Házvezetőnő

A Nanny/Házvezetőnő olyan személy, aki magánháztartásban dolgozik és háztartási feladatokat végez, például takarítást, mosást, vásárlást, főzést stb., és/vagy olyan tevékenységeket, mint a gyermekek felügyelete és nevelése, vagy segít a gyermekek gondozásában.

Családjaink általában teljes munkaidős foglalkoztatásban keresnek gyermekeik és / vagy háztartásaik gondozására tapasztalattal rendelkező személyt, aki szeretettel és hozzáértő módon segíti őket a mindennapi életben, a gyermekgondozásban és a háztartási munkákban.

A feladatok nagyban változnak a családtól és az egyéni igényektől függően. Családjaink gyakran olyan embert keresnek, aki gondoskodhat a gyermekekről és a házimunkáról. Ezek elsősorban olyan családok, amelyekben a gyermek / gyerekek a nap egy részét óvodában, bölcsődében, iskolában töltik, ezáltal a munkavállalónak elegendő ideje marad a háztartási munkákra. Vannak olyan családok is, akik dadákat keresnek, akik csak a gyermekgondozással és az egyszerű házimunkával foglalkoznak.

Családjaink bentlakásos vagy szállás nélküli munkalehetőséket kínálnak. A munkavállaló fizetése a kanton jogi irányelvein, valamint a jelenlegi piaci körülményeken alapul.

Nagy jelentőséget tulajdonítunk annak a ténynek, hogy alkalmazottaink tisztességes és jó körülmények között dolgoznak. Ezért minden családot előre meglátogatunk egy otthoni, személyes találkozó erejéig, hogy jó áttekintést kapjunk kívánságaikról és igényeikről.

Szakács állás Svájcban
Szakács állás Svájcban
Culinary Arts képzések Svájcban
Culinary Arts képzések Svájcban
Business Management képzések Svájcban
Business Management képzések Svájcban
Hospitality Management képzések Svájcban
Hospitality Management képzések Svájcban
Nanny és házvezetőnői munka Svájcban
Nanny-házvezetőnői munka Svájcban