Culinary Arts képzések Svájcban a luzerni Business and Hotel Management School szervezésében

Egyetemi alapképzések:

3 éves BA Dual Degree in Culinary Arts – A B.H.M.S. A Business & Hotel Management School a Robert Gordon University-vel (RGU) együtt gyorsított BA diplomát dolgozott ki Svájcban a minőségi oktatás veszélyeztetése nélkül.
A B.H.M.S. A BA Culinary Arts programját kifejezetten fiatal felnőttek számára tervezte, akik pályafutásukat a gasztronómia területén képzelik el. A program kiterjesztett gyakorlati és szakmai kompetenciaképzést nyújt a hallgatóknak ezen a területen, hogy a későbbiekben képesek legyenek bármilyen releváns pozíció megszerzésére. Előnyt jelent azoknak az embereknek is, akik szeretnék megszerezni a szükséges speciális ismereteket, mielőtt saját kulináris vagy vendéglátóipari vállalkozásukat nyitják meg. A megfelelő képesítéssel rendelkező hallgatók a harmadik évben léphetnek be a programba.
Megfelelő előképzettséggel rendelkező jelentkezőknek lehetősége van rögtön a harmadik évben belépni a programba.

Képzési idő: 36 hónap

Felvételi követelmények: érettségi/középiskolai végzettség; betöltött 17. életév; IELTS 5.0, vagy annak megfelelő angol nyelvtudás

  • Diploma in Culinary Arts (első év): A B.H.M.S “Diploma in Culinary Arts” képzés az alapvető ételkészítési technikák és a gyakorlati alapkompetencia-képzés révén bevezeti a hallgatókat az élelmiszer-előállítás világába. Az első év legfontosabb elemei közé tartozik a klasszikus európai főzési módszerek elsajátítása, ételismeret, az alapanyagok megismerése, szószok készítése, mint alapkő. A cukrász készségeket két speciális kurzus folyamán fejlesztik, és az élelmiszer-biztonság és táplálkozástudomány iparági alapelveit szintén megtanítják a hallgatóknak az első iparági képzési gyakorlatának előkészítése során.
    Felvételi követelmények: Betöltött 17. életév; középfokú végzettség (érettségi bizonyítvány); IELTS 5.0, vagy annak megfelelő angol nyelvtudás
  • Higher Diploma in Culinary Arts (második év): A “Higher Diploma in Culinary Arts” képzés növeli a hallgatók alapvető ismereteit a nemzetközi kulináris alapelvekről a diploma szintjének megfelelően. A második év gyakorlati szempontjai közé tartozik a fejlett hideg konyhai technikák, a modern ételek készítésének és bemutatásának továbbtanulása, valamint a dedikált csokoládé tanfolyam. A hallgatók emellett elkezdik fejleszteni vezetői képességeiket az alapvető üzleti tantárgyakon keresztül, felkészítve őket a kulináris karrierlehetőségek széles skálájára.
    Felvételi követelmények: BHMS diploma, vagy annak megfelelő végzettség; IELTS 5.5, vagy annak megfelelő angol nyelvtudás
  • Bachelor Degree in Culinary Arts (harmadik év): A kulináris művészetek alapképzéséhez vezető harmadik és utolsó év a hallgatók meglévő gasztronómiai kompetenciáira és tapasztalataira épít, hogy elmélyítse és élesítse a gyakorlati, vezetői és üzleti készségeket. A harmadik év programjának kiemelt témái közé tartozik az élelmezési szolgáltatási tevékenységek interdiszciplináris menedzsmentje, beleértve az ügyfélszolgálatot, az erőforrás-tervezést és -kezelést. Az új termékfejlesztés, a molekuláris konyha, a technológiai alkalmazások és a konyhai laboratóriumok irányító csapata emellett előfeltáró tanulást kínál számos készségterületen, mielőtt a hallgatók eljutnak a végső iparági állomáshelyükre és egyetem utáni pozícióikba.
    Felvételi követelmények: BHMS diploma, vagy annak megfelelő végzettség; IELTS 6.0, vagy annak megfelelő angol nyelvtudás

Posztgraduális képzések:

  • Postgraduate Diploma in Culinary Arts
    Programleírás: A B.H.M.S “Postgraduate Diploma in Culinary Arts” képzése más területeken végzett diplomások számára készült, akik karrierjüket a gasztronómiai ágazat felé kívánják terelni. Egyesíti a kulináris műveletek gyakorlati megközelítését és az elemi ételkészítési készségeket a fejlettebb technikákkal és a kreativitással a program utolsó részében. A vezetői képességeket a kulcsfontosságú, alkalmazott elméleti kurzusok fejlesztik, hogy biztosítsák a megfelelő konverziós eredményt. A program kiemelt témái között szerepel a klasszikus európai főzési módszerek, az ételkészítés, az alapanyagok és a szószok mint alapkő, mielőtt ezeket a készségeket nemzetközi és kortárs menükkel dolgozó éttermi környezetben gyakorolnák. Az iparági élelmiszer-biztonság és a táplálkozástudomány alapvető elemeit szintén megtanítják a hallgatók iparági képzési gyakorlatára való felkészülés során.
    Integrált fizetett szakmai gyakorlat: A 4-6 hónapos szakmai gyakorlat szerves része mind a posztgraduális, mind a mesterképzésnek. A svájci szakmai gyakorlat során a hallgatók bruttó havi fizetése 2.212 CHF. A szakmai gyakorlat végén minden munkaadó értékeli a hallgatók teljesítményét, viselkedését és szakmai hozzáállását.
    Felvételi követelmények: Egyetemi diploma, 2-3 éves munkatapasztalat; IELTS 5.0, vagy annak megfelelő angol nyelvtudás