Miért hajós munkák?

Aki megtapasztalta már, hogy milyen  a hajós élet, az sokszor vegyes érzelmekkel gondol vissza rá. Mindenki másra esküszik, van aki a folyami hajós munkát részesíti előnyben, van aki az óceánjáró hajót. Az biztosan kijelenthető mindkét esetben, hogy ha valaki gyorsan szeretne sok pénzt keresni, és nem mellesleg azt úgy szeretné megtenni, hogy bejárja a világot/Európát, akkor nem kérdés hogy mit válasszon.

A hajós munkák (mind a folyami, mind az óceán) sajátossága, hogy bár sokat kell dolgozni, de mivel nincs kiadás (szállás+étkezés biztosítva minden esetben), illetve mivel minden nap kell dolgozni (néhány folyami hajós cég kivételével, ahol 6/7 a munkahét), ezért idő sem nagyon marad a megkeresett pénzt elkölteni.

Ezek a dolgok első hallásra lehetnek elrettentőek, de aki szeret a szállodaiparban dolgozni, ne adj isten karriert is szeretne építeni ebben a szakmában, az teljesen jó döntést hoz, ha hajón vállal munkát. Már csak a méret miatt is természetesen több lehetőség van óceánjáró hajókon, mint folyamin, szélesebb a megpályázható pozíciók listája.

Íme a tények általában:

  • A hajó biztos, és biztonságos munkahely, hosszútávon biztosít megélhetést
  • A megkeresett fizetés teljes egészében félrerakható
  • Különleges lehetőség, hogy bejárd a világot/Európát

Amellett, hogy mindenki keményen dolgozik, mindig van lehetőség arra, hogy szabadidődben elhagyd a hajót, és szétnézz az adott városban/kikötőben. További lehetőség, hogy megismerkedj más országokból, kultúrákból érkező emberekkel, esetleg szerezz magadnak barátokat a világ minden tájáról.

Csak olyanok jelentkezzenek hajós munkára, aki rendelkezik megfelelő alkalmazkodóképességgel, tud, és szeret multi-kultúrális környezetben dolgozni.Hajós munkák az MSC Cruises luxushajóin
Hajós munkák az MSC Cruises luxushajóin
Matróz állás folyami hajón-Grand Circle Cruise Line
Matróz állás folyami hajón-Grand Circle Cruise Line
Szakács munkák állóhajón Hollandiában
Folyami hajós munkák-Scylla AG
Folyami hajós munkák-Scylla AG
Folyami hajós munkák-Scenic River Cruises
Folyami hajós munkák-Grand Circle Cruise Line
Folyami hajós munkák-Grand Circle Cruise Line
Hotel Manager folyami luxushajón
Executive Chef folyami luxushajón
Étteremvezető/ Maitre’D folyami luxushajón
Segédszakács folyami luxushajón
Sous Chef folyami luxushajón
Felszolgáló munka Hollandiában - Németországban
Felszolgáló folyami luxushajón
Recepciós folyami luxushajón
Szakács/Chef de Partie folyami luxushajón
Bárfelszolgáló folyami luxushajón
Szobalány folyami luxushajón